営業利益率を改善し主力製品を集約

2013年5月31日

“The Analog and Digital Company™”としてミックスド・シグナルICのソリューションを提供するIDT®(Integrated Device Technology, Inc.、本社:米国カリフォルニア州サンノゼ、NASDAQ:IDTI)は、本日、同社のPCI Express®(PCIe)向けエンタープライズ・フラッシュコントローラ事業 とPCIe関連の知的財産をPMC-Sierra社(NASDAQ:PMCS)に売却する最終合意書に調印しました。買収対価は現金約1億米ドルで、特定の買収価格の修正条項が適用されます。この取引は取締役会の適切な承認を得ていますが、法規制と取引完了条件の適用対象となります。この取引は2013年の第3四半期に完了する予定です。

「今回のPCIeフラッシュコントローラ事業の売却により、このディスラプティブ・テクノロジーに対して、過去に当社が実施してきた投資が資本化されます」と、IDT社の社長兼CEOのTed Tewksbury(テッド・テュークスベリー)は述べています。「今後は、先進のタイミング製品、ワイヤレス給電、メモリ・インタフェース、通信シグナルチェーンのソリューションに研究開発投資を集中させます。対象を絞ることにより、長期的な収益の成長を持続しながら、営業利益率の拡大を加速することが可能になります」。

The Analog and Digital Company™ のIDT 社(Integrated Device Technology, Inc.)は、顧客の用途に最適化したシステムレベルのソリューションを開発します。タイミング、シリアル・スイッチ、インタフェース、アナログやシステムに関する専門技術で市場のリーダーシップをとっています。これら技術を利用して、通信、コンピュータ、民生用電子機器の分野で、特定の用途に完全に最適化したミックスド・シグナル半導体のソリューションを提供しています。本社は、米国カリフォルニア州サンノゼ。世界中に設計、製造、販売の拠点があります。製品はIDT Direct™からも購入できます。IDT社の株式はNASDAQ Global Select Stock Market®市場で取引されています。証券コードは「IDTI」。IDTに関する詳しい情報はwww.IDT.comをご覧ください。FacebookLinkedInTwitterYouTubeでもお調べいただけます。

Forward-Looking Statements
          Certain statements in this press release may contain forward-looking statements related to IDT, including but not limited to statements regarding the anticipated closing date of the transaction, IDT’s anticipated research and development investments andIDT’s anticipated operating margin expansion and long-term revenue growth.  All statements included in this press release concerning activities, events or developments that IDT expects, believes or anticipates will or may occur in the future are forward-looking statements.  Forward-looking statements are based on current expectations and projections about future events and involve known and unknown risks, uncertainties and other factors that may cause actual results and performance to be materially different from any future results or performance expressed or implied by forward-looking statements, including but not limited to those risks and uncertainties in IDT’s Annual Report on Form 10-K for the fiscal year ended March 31, 2013 filed with the Securities and Exchange Commission.   All forward-looking statements are made as of the date of this release and IDT disclaims any duty to update such statements.

TEL: 03-5740-3145 FAX: 03-5740-3103